Meklēt šajā emuārā

piektdiena, 2011. gada 14. janvāris

Lauku ceļotājs izdod Latvijas Botānisko ceļvedi


Ir atkal izdots viens jauks palīgs tūrisma objektu turētājiem. Šoreiz par to ir parūpējusies asociācija "Lauku ceļotājs". Ceļvedis noteikti palīdzēs dažādot tūrisma piedāvājumu un paskatīties uz ikdienā ierastām lietam ar citu redzējumu.
Ceļveža mērķis ir ikvienam palīdzēt saskatīt tās augu un sēņu sugas, kas atrodas mums visapkārt, kā arī sniegt interesantus faktus par tām.
Izdevums sastāv no četrām sadaļām: "Vērts redzēt" ir iekļautas interesantākās ar botānisko tēmu saistītas takas, dižkoki, muzeji un interesantas saimniecības. Sadaļā "Augu un sēņu maršruti" izveidoti jau gatavi maršruti, kur varat doties sēņot vai iepazīt dažādus interesnatus augus. "Sugu noteicēja" sadaļā iekļauti gandrīz 400 g.k. sastopamo augu un sēņu sugu fotoattēli, kas palīdzēs tos vieglāk atpazīt un noteikt dabā. Savukārt sadaļā "Saudzē!" ir uzskaitītas un īsi aprakstītas tās aizsargājamās sugas, ko nereti savas nezināšanas dēļ noplūcam.
Kopumā ceļvedī iekļautas 14 dabas takas, 24 diži koki, 14 botāniskie dārzi un dendrāriji, 11 lauku labumi un citi objekti, 5 augu un sēņu maršruti.
Teksta un fotogrāfiju autors ir Juris Smaļinskis, pēc manām domām izcilākais speciālists šajā jomā Latvijā.
Ceļvedis būs jauks un noderīgs ceļabiedrs, jo ir neliela formāta, parocīgi izmantojama, gudrs un vienmēr pa rokai. Arī ceļotāji, neaizmirstiet ielikt to savā kabatā vai somā, kad dosieties ceļā!
Sīkāku informāciju skatīt Latvijas botāniskais ceļvedis
Par ceļveža iegādi savā īpašumā ir jāinteresējas asociācijā "Lauku ceļotājs".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru