Meklēt šajā emuārā

piektdiena, 2010. gada 15. janvāris

Ne tāds kā visi citi jeb Andra Bērziņa benefice!

Jā, atkal teātris! Izrāde - Ne tāds kā visi citi!
Tik ļoti negribējās iet - darbu nejēgā daudz, miega bads, vienīgā vēlme - čības un gulta! Taču biļetes iegādātas un jau ar otro piegājienu (pirmajā reizē izrādi atcēla, jo kāda no aktrisēm bija saslimusi un tā vietā bija iespēja noskatīties "Vīrieši uz nervu sabrukuma robežas"), tā kā bija vien jāsaņemas un jādodas uz galvaspilsētu! Un finālā - burvīga izrāde,fantastisks Andris Bērziņš savā Vīrieša lomā, Esmeralda Ermale neierastā ampluā - vēsā, depresijas pārņemtā, dzīvē izsitusies biznesa Sieviete, kas situācijas risinājumu meklē zīlnieces ieteiktajā! Un protams, arī Ilze Vazdika - burvīga Mamma savam dēliņam (Andrim Bērziņam)un sarkanzelmelnā, piedodiet sterva, proti, Sievietes draudzene - Akvelīna Līvmane!
“Materiāli nodrošināta, izskatīga sieviete meklē vīrieti – necilu, ar materiālajām problēmām, bez automašīnas un bez humora izjūtas, lai darītu viņu laimīgu.” Šādu sludinājumu avīzē izlasa Vīrietis, kurš ir apmāts ar ideju atrast savu sapņu sievieti – unikālu, neikdienišķu, visizcilāko ja ne valstī, tad pilsētā jau nu noteikti. Un viņš tādu atrod. Atsaucas uz sludinājumu un dodas uz norunāto tikšanos…
Jā, Andris Bērziņš izrādē ir tiešām fantastisks! Esam pieraduši pie viņa frivolajiem un mazliet jēlajiem jociņiem, taču jāsaka godīgi, arī ar tiem man viņš vienmēr ir paticis un jau no agras jaunības, kad redzēju viņu izrādē "Novēliet man lidojumam nelabvēlīgu laiku". Taču šajā izrādē viņš krietni savādāks, jā, protams - smieklīgs, bet viņa emociju gamma ir tika dažāda un tik patiesa! It kā infantils, it kā intelektuālis! Kā visa izrāde - pieteikta kā vieglais žanrs, bet tik vienkārši viss nemaz nav! Jāsaka godīgi, beigas tādas īsti neizprotamas - it kā ir, it kā nav! bet varbūt tāds arī ir mērķis?
Ejiet, skatieties, vērtējiet! Pozitīvisma deva garantēta!

1 komentārs: